All löpe är animalisk, alternativet som finns heter microbielt löpe eller vegetabiliskt ystenzym. När det gäller Svecia får enbart löpe användas. Denna ost är ursprungsskyddad och får enbart produceras i Sverige, av svensk mjölk och efter specifika recept. I vårt sortiment finns Allerum Skotsk Cheddar (lagrad) som innehåller ystenzym, resterande ostar i sortimentet innehåller löpe.
Där var ett svar på den frågan. Men jag undrar varför ni använder löpe, eller snarare: Jag tycker att ni borde byta ut det mot vegetabiliskt ystenzym. Såvitt jag förstår är det varken dyrt eller svåråtkomligt? Namnskyddade ostar fattar jag (Det gäller väl tyvärr till exempel Västerbotten). Präst och olika mögelostar finns ju utan löpe av en del fabrikat. Jag kollar alltid innehållsförteckningen och köper bara ostar utan löpe. Jag äter mycket ost och alltid lagrad. Diar gärna kon, men äter inte kalvmage. Själv är jag laktovegetarian sedan barndomen, men nu undviker alltfler animaliska produkter, så det kanske skulle löna sig?
Hej Magdalena! Tack för ditt meddelande. Jag för ditt önskemål vidare till våra produktutvecklare som ständigt tittar på hur vi kan utveckla och förbättra vårt sortiment. Önskar dig en fortsatt fin dag! Mvh, Elin
Eftersom ystenzym, svartmögel, kan orsaka allergier är det bra att alternativet ostlöpe/ löpe finns kvar. Har helt låtit bli ost i någon månad för att lindra pollensäsongen och tycker att det faktiskt fungerat! Krångligt att hitta ost utan ystenzym... Hur ser det ut med era ostar nu? MVH Maria Gustafson af Klintberg
Jag vill bara säg att det är tacksamt för oss som inte klara av ost med yestenzym att det fortfarande existerar ostar som innehåller löpe. Dom flesta ostar i butikerna innehåller just yestensym så jag förstår inte folks reaktion över att alla ostar ska innehålla just det.. Så tack Allerum för att ni gör ostar som vi allergiker kan äta! 🙏
Hej! Jag är oerhört tacksam för att ni tillverkar ostar med löpe, då jag inte kan äta ystenzym. Det är extra bra att även den ekologiska osten är gjord på löpe då jag enast i undantagsfall vill äta icke ekologisk ost. Kombinationen ekologisk + löpe verkar ni vara ensamma om, så sluta för allt i världen inte med det!!! Alla som föredrar ystenzym har hur mycket som helst att välja mellan på marknaden.
Jag är också tacksamm 🙏om ni fortsätter att tillverka ostar med löpe. Jag kan inte tänka mig att äta ost gjord på gmo teknik. Är själv stor konsument av ost. Hade dock gärna sett er ha ostar tillverkade med opastöriserad mjölk gärna från någon lantras så som fjällnära eller rödkulla.
Tycker det är fantastiskt at ni använder löpe, ystenzym ger inte alls samma näringsvärde till osten. Fortsätt med löpe - helst i alla era ostar. Veganer och annat folk får köpa sin vego ost om de måste äta ost.
Här kommer info från dr Mercola:
Industriell osttillverkning har äventyrat ostens kvalitet. Den mesta osten tillverkas nu av syntetiskt, labbproducerat löpe som förändrar näringsprofilen
Traditionellt tillverkad ost med animaliskt löpe är en superfood som ger fördelar som laktoferrin, nyttiga mättade fetter, vitamin K2, tyrosin och probiotiska bakterier
Ost gjord av A2/A2-mjölk från gräsmatade kor och med traditionella osttillverkningstekniker är mer näringsrik och lättare att smälta än industriell ost
Att utöka tillgången till traditionellt tillverkad ost kan bidra till att förändra konsumenternas preferenser mot hälsosammare, mer hållbara mejerialternativ
All löpe är animalisk, alternativet som finns heter microbielt löpe eller vegetabiliskt ystenzym. När det gäller Svecia får enbart löpe användas. Denna ost är ursprungsskyddad och får enbart produceras i Sverige, av svensk mjölk och efter specifika recept. I vårt sortiment finns Allerum Skotsk Cheddar (lagrad) som innehåller ystenzym, resterande ostar i sortimentet innehåller löpe.
Diar gärna kon, men äter inte kalvmage.
Själv är jag laktovegetarian sedan barndomen, men nu undviker alltfler animaliska produkter, så det kanske skulle löna sig?
Hej från en stark ost älskande Magdalena
Krångligt att hitta ost utan ystenzym...
Hur ser det ut med era ostar nu?
MVH
Maria Gustafson af Klintberg
I vårt sortiment finns Allerum Skotsk Cheddar (lagrad) och Allerum RIKE som innehåller ystenzym, resterande ostar i sortimentet innehåller löpe.
Med vänlig hälsning,
Daniel
Så tack Allerum för att ni gör ostar som vi allergiker kan äta! 🙏
Kombinationen ekologisk + löpe verkar ni vara ensamma om, så sluta för allt i världen inte med det!!! Alla som föredrar ystenzym har hur mycket som helst att välja mellan på marknaden.
Här kommer info från dr Mercola: