Innehåller alla ostar löpe?

Har ni någon ost utan animaliskt löpe?
Johannes

Kommentarer

 • Hej!

  All löpe är animalisk, alternativet som finns heter microbielt löpe eller vegetabiliskt ystenzym. När det gäller Svecia får enbart löpe användas. Denna ost är ursprungsskyddad och får enbart produceras i Sverige, av svensk mjölk och efter specifika recept. I vårt sortiment finns Allerum Skotsk Cheddar (lagrad) som innehåller ystenzym, resterande ostar i sortimentet innehåller löpe.
  Elin
 • Där var ett svar på den frågan. Men jag undrar varför ni använder löpe, eller snarare: Jag tycker att ni borde byta ut det mot vegetabiliskt ystenzym. Såvitt jag förstår är det varken dyrt eller svåråtkomligt? Namnskyddade ostar fattar jag (Det gäller väl tyvärr till exempel Västerbotten). Präst och olika mögelostar finns ju utan löpe av en del fabrikat. Jag kollar alltid innehållsförteckningen och köper bara ostar utan löpe. Jag äter mycket ost och alltid lagrad.
  Diar gärna kon, men äter inte kalvmage.
  Själv är jag laktovegetarian sedan barndomen, men nu undviker alltfler animaliska produkter, så det kanske skulle löna sig?

                                          Hej från en stark ost älskande Magdalena
  Magdalena
 • Hej Magdalena! Tack för ditt meddelande. Jag för ditt önskemål vidare till våra produktutvecklare som ständigt tittar på hur vi kan utveckla och förbättra vårt sortiment. Önskar dig en fortsatt fin dag! Mvh, Elin
  Elin
 • Eftersom ystenzym, svartmögel,  kan orsaka allergier är det bra att alternativet ostlöpe/ löpe finns kvar. Har helt låtit bli ost i någon månad för att lindra pollensäsongen och tycker att det faktiskt fungerat!
  Krångligt att hitta ost utan ystenzym...
  Hur ser det ut med era ostar nu?
  MVH
  Maria Gustafson af Klintberg
  Maria Gustafson af Klintberg
 • Hej Maria,

  I vårt sortiment finns Allerum Skotsk Cheddar (lagrad) och Allerum RIKE som innehåller ystenzym, resterande ostar i sortimentet innehåller löpe.

  Med vänlig hälsning,
  Daniel
  Konsumentkontakt

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.