Minijulbord på en bricka
Ett julbord behöver inte alltid vara extra allt, utan kan även serveras i portioner på en bricka till varje gäst. Det viktigaste är ju ändå vem du väljer att bjuda julbordet på!
8 portioner, över 45 minuter
Ingredienser
Kött
16 prinskorvar
2 pitabröd
Baconsås
2 dl Crème Fraiche
120 g stekt bacon
salt och peppar
rostad lök
Coleslaw med pepparrot
1 dl Lätt Crème Fraiche
2 dl strimlad spetskål
pepparrot
salt och peppar
hackad bladpersilja
Fisk
8 st färska räkor
½ citron
4 skivor gravad lax
8 bitar matjessill
½ dl Crème Fraiche
frysta lingon
citron
250 g Allerum Präst
300 g skalade räkor
Vegetariskt
1 purjolök
16 brysselkålhuvuden
200 g grönkål
150 g svartkål
5 dl Vispgrädde
2 tärningar grönsaksbuljong
150 g Allerum Triple Cheese, riven
salt och peppar
Gör så här
Kött och såser
Stek korvarna i smör. Skär brödet i lagom breda bitar för att bli små korvbröd.
Rör ihop coleslaw. Blanda crème fraiche med kål och riv i pepparrot efter smak. Krydda med salt och peppar.
Gör nu baconsåsen. Häll crème fraiche i en skål. Hacka bacon och rör i. Smaka av med salt och peppar.
Lägg brödet runt korven. Toppa med coleslaw och bladpersilja på den ena. Den andra toppas med baconsås och rostad lök.
Fisk
Börja med att trä de färska räkorna på spetten. Skär ut små bitar av citronen.
Skär laxskivorna i tre bitar, rulla ihop var och en och trä på. Stick ner en citronbit i varje laxrulle.
Skär osten i kuber och trä på. Trä på en sillbit, toppa med en klick crème fraiche och lingon. Avsluta med att trä på ett par skalade räkor.
Vegetariskt
Sätt ugnen på 200°. Finstrimla purjolök. Dela brysselkål i kvartar. Strimla grönkål och svartkål. Lägg kålen i små portionsformar och strö över purjolök.
Häll grädden i en bringare och smula i buljongtärningarna. Krydda med salt och peppar och blanda. Häll grädden i formarna. Strö över ost.
Grädda mitt i ugnen i ca 20 minuter eller tills gratängerna fått fin färg och ser härligt krämiga ut!
Borttagen kommentar