Till senaste kommentaren

Vilken plast används till era förpackningar?

Hej! Jag undrar vilken sorts plast som används i era förpackningar?
Lars

Kommentarer

 • Tack för din fråga! Till ostplastförpackningen används PP (Polypropen), PA (Polyamid) och PE (Polyeten).
  Elin
 • Hej, jag undrar varför ni säljer de mindre ostarna i hårda plastförpackningar. Känns som att det då går åt betydligt mer material och att det inte blir speciellt miljövänligt.
  Vänliga hälsningar
  /Karin
  Karin
 • Hej Karin,

  Ostkupan är idag den enda ostförpackning som är helt återvinningsbar, då den är tillverkad vad som kallas monomaterial. Det innebär att denna produkt kan återvinnas till nya produkter, medan andra ostar på marknaden har laminerad plast, vilket endast kan förbrännas.
  Även om kupan har lite tjockare plast, så gör det även att man inte behöver använda plastfolie eller plastpåsar under osten livstid för att packa om den (alla gör inte detta, men många packar om en ost många gånger när förpackningen går sönder eller blir kladdig).

  Vi kan förstå att denna förpackning vid första anblick kan kännas som fel val, men den är ledande på marknaden gällande bland annat återvinning. Vi arbetar kontinuerligt med våra hållbarhetsmål, vilka inkluderar både förpackningar och transport. Du kan läsa mer om vårt arbete att bli Sveriges mest hållbara mejeri om du följer länken nedan.

  https://foretag.skanemejerier.se/fokus/

  Vänliga hälsningar,
  Daniel

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.